Elisabetta Abrami

Elisabetta Abrami is een jong bedrijf binnen Franciacorta met grote ambities. Mevrouw Abrami heeft haar wijngaarden ruim zes jaar geleden aangekocht en is direct aan de slag gegaan met het land. Hierbij had ze twee doelen: volledig biologisch produceren en steeds meer Pinot Nero aanplanten.

Het biologische doel is inmiddels geslaagd. De grond is volledig gereinigd, er worden geen pesticiden gebruikt; Elisabetta Abrami voldoet aan alle eisen om zich een biologische wijnmakerij te noemen en is dus ook biologisch gecertificeerd.

Daarnaast is Elisabetta Abrami groot fan van Pinot Nero, wat haar wijnen een geheel eigen karakter geeft. De oogst van 2011 is voor Elisabetta dan ook een belangrijk moment; met een deel van de druiven van dit jaar zal ze gaan experimenteren met een Brut die voor 100% uit Pinot Nero bestaat. Dat betekent dat over ruim twee jaar de eerste 'blanc de noirs' Brut van Elisabetta Abrami op de markt zal komen.

De Brut en de Rosé kenmerken zich door verfijning, subtiele en complexe aroma’s en – bijzonder voor wijnen met relatief veel Pinot Nero – doordrinkbaarheid.

Foto's Elisabetta Abrami

Next