Cascina San Pietro

Cascina San Pietro is één van de kleinste producenten van de franciacorta-regio. Het is een eenmansbedrijf van Giuseppe Pecis die zich volledig wijdt aan het produceren van topkwaliteit franciacorta.

Alle druiven die voor de franciacorta's van Cascina San Pietro worden gebruikt, komen uit eigen wijngaard, die volledig is beplant met Chardonnay. Alle Franciacorta's van Giuseppe zijn dan ook 'Blanc de blancs'; alleen gemaakt van witte druiven. Deze druiven worden na de handmatige oogst en persing bewerkt in de bescheiden wijnmakerij van San Pietro.

Ons bezoek aan Franciacorta Cascina San Pietro was dan ook een groot contrast met andere producenten uit de regio. Waar veel producenten flink investeren om ook de omgeving en de ambiance te laten kloppen bij de uitstraling van metodo classico mousserende wijnen, is er in de wijnmakerij van Giuseppe geen enkele overbodige luxe te bekennen. Uiteraard zijn alle ingrediënten om een kwaliteitswijn te kunnen produceren aanwezig, maar investeringen in opsmuk zijn achterwege gelaten.

Foto's Cascina San Pietro