Drie van onze Franciacorta's in De Grote Hamersma 2015

31-Oct-2014

Harold Hamersma is wijnjournalist van onder andere Het Parool en NRC Handelsblad en door Winelife uitgeroepen tot de meest invloedrijke Nederlander in de wijnbranche. Harold Hamersma is auteur van De Grote Hamersma: de meest uitgebreide wijngids van Nederland met wijnen in alle prijsklassen.

In De Grote Hamersma 2015 worden zes van onze mousserende wijnen beoordeeld. Hieronder vind je de cijfers en beschrijving zoals terug te vinden in De Grote Hamersma 2015.

Wijnen met een beoordeling vanaf een 7 worden in de gids opgenomen. De Franciacorta's die zijn opgenomen, scoren niet lager dan een fraaie 9!

Van de geselecteerde Franciacorta's hebben een proefdoos samengesteld: Bekijk de proefdoos in onze winkel.
Ook in De Grote Hamersma van 2013 en 2014 zijn Franciacorta's geselecteerd en beoordeeld met fraaie cijfers. Bekijk hier de proefdoos met het beste van drie jaar De Grote Hamersma.

Benieuwd naar meer wijnbeschrijvingen van Harold Hamersma of wil je De Grote Hamersma aanschaffen? Bekijk meer informatie over De Grote Hamersma 2015.

Beschrijving Elisabetta Abrami Franciacorta Brut (9): 'Franciacorta, de grootste Italiaanse regio voor topkwaliteit mousserend 'op de Champagnemanier', heeft er een jonge, zeer ambitieuze en daarenboven buitengemeen getalenteerde producente bij: Elisabetta Abrami. Vorig jaar proefde ik haar rosé al. Nu haar witte. Subtiel, zacht gistig, elegant en beschaafd. Gedroogd wit fruit, amandeltjes, citrusinfusie, de romige frisheid van echt vanilleijs. Wijn van het jaar bij het Proefschrift Wijnconcours.'
Elisabetta Abrami Franciacorta Brut (Biologisch)
 € 26,50 
  • Klik op de foto voor meer info
Villa Franciacorta Emozione Millesimato 2015 Brut
 € 28,30 
  • Klik op de foto voor meer info

Hamersma over Villa Franciacorta Emozione Brut 2009 (9+):'Je zou er bijna geëmotioneerd van raken, zo goed. Prachtige, afgewogen stijl. Perzikzacht, amandel en fris-rijp. Groot, weldadig, luxe mousserend. Van een van de allerbeste producenten van metodo classico, Alessandro Bianchi. Proef vooral ook zijn rosé. Ach, wat heerlijk allemaal.'
Hamersma over Villa Franciacorta Rosé Brut 2009 (9+): Voor wie rosé Champagne met jaartal overweegt maar terugschrikt van het prijskaartje. Rozengeur en maneschijn in het glas. In het gezelschap van bosaardbeien, luxe frambozen, een vermoeden van amandelspijs en een inbruisend zweempje lapsang-souchongthee. Vergeet u ook niet voor gezelschap te zorgen. Alleen zo’n fles leegdrinken lukt, maar is wel erg egoïstisch.'
Villa Franciacorta Bokè Rosé Millesimato 2015 Brut
 € 32,50 
  • Klik op de foto voor meer info


Plaats je reactie
Was dit een leuk nieuwtje?
Nee Super 
Naam (optioneel)
Website (optioneel)
Email adres (optioneel)
Reactie (optioneel)
Ben je een mens?
Captcha Image