Winkel, bestel hier topkwaliteit Franciacorta

Kies een categorie Franciacorta

Verfijn je keuze door hieronder een categorie te kiezen binnen onze Franciacorta's van eigen import. Lees meer over deze verschillende typen om te bekijken wat bij jouw smaak past.Kies een categorie

 

Elisabetta Abrami Franciacorta Proefdoos

  • Onze prijs: €88.31 (incl. BTW)
  • Extra voordeel:

  • Aantal:  • Toevoegingen
    Persoonlijk kaartje €1.24


  • Voorraad: 0
  • Let op: bij voorraad 0 kun je bestellen, maar zal de levertijd langer zijn dan gebruikelijk.
Special Instructions


Tip een vriend(in)!


Elisabetta Abrami Franciacorta Proefdoos
Elisabetta Abrami Franciacorta ProefdoosElisabetta Abrami Franciacorta ProefdoosElisabetta Abrami Franciacorta ProefdoosElisabetta Abrami Franciacorta ProefdoosElisabetta Abrami Franciacorta Proefdoos
Elisabetta Abrami Franciacorta ProefdoosElisabetta Abrami Franciacorta ProefdoosElisabetta Abrami Franciacorta ProefdoosElisabetta Abrami Franciacorta ProefdoosElisabetta Abrami Franciacorta Proefdoos
Algemene informatie:

Producent:

Elisabetta Abrami

Naam:

Proefdoos Elisabetta Abrami Franciacorta

Kwaliteit:

Franciacorta DOCG

Type:

Brut, Rosé en Satèn

Alcoholpercentage:

12,5% vol.

Sboccatura:

Sept-Okt 2020


Achtergrondinformatie:

Details van Elisabetta Abrami Brut Details van Elisabetta Abrami Brut 

Details van Elisabetta Abrami Rosé Brut Details van Elisabetta Abrami Rosé Brut 

Details van Elisabetta Abrami Satèn Brut Details van Elisabetta Abrami Satèn Brut Algemeen:
Elisabetta Abrami is een relatief nieuwe producent binnen Franciacorta met grote ambities en een duidelijke visie: het produceren van kwalitatief hoogstaande en biologische franciacorta's met een relatief hoog gehalte pinot nero druiven. Alle druiven worden inmiddels volledig biologisch geteeld, Elisabetta heeft na een vijfjarige conversieperiode om de grond te reinigen, in 2010 dan ook haar certificering afgerond.
Meer informatie over Elisabetta Abrami Franciacorta.

Met deze proefdoos kun je kennismaken met de drie biologische franciacorta's van Elisabetta Abrami: de klassieke brut, de verfijnde en intrigerende rosé en verfrissende satèn.

Brut:
Zuivere en opwekkende Franciacorta Brut van 80% Chardonnay en 20% Pinot Nero. Toegankelijk genoeg om een breed publiek blij te maken en meer dan genoeg diepgang om de ervaren bubbeldrinker te kunnen verrassen.

Rosé Brut:
Rosé gemaak op de maceration methode. Dit betekent dat bij deze wijn ook de eerste vergisting 'in rosé' is geweest, door de schillen van de Pinot Nero druiven direct na de persing kort mee te laten vergisten. Dit in tegenstelling tot de meeste rosé mousserende wijnen, waar simpelweg een scheutje rood wordt toegevoegd om de kleur te creëren. Het resultaat is een uitermate gebalanceerde en ronduit sensationele rosé: met afstande de beste die wij geproefd hebben in Franciacorta.

Satèn Brut:
Zoals alle Satèn 100% Chardonnay, een zachtere bubbel en een eerste vergisting die deels in hout heeft plaatsgevonden. In deze Saten uit zich dat in frisse tonen van sinaasappel en zelfs licht dennen wat een uitnodigende wijn oplevert.


Lekker bij:
Brut: Ideaal aperitief of bij een licht voorgerecht.
Rosé: In de franciacorta regio wordt deze wijn de hele maaltijd doorgedronken. Ideaal bij lams- en kalfsvlees of verschillende salumi.
Satèn: Bij schelp- en schaaldieren of verse vis of natuurlijk als aperitief.