Winkel, bestel hier topkwaliteit Franciacorta

Kies een categorie Franciacorta

Verfijn je keuze door hieronder een categorie te kiezen binnen onze Franciacorta's van eigen import. Lees meer over deze verschillende typen om te bekijken wat bij jouw smaak past.Kies een categorie

 

Proefdoos top-25 mousserend DGH

  • Onze prijs: €156.74 (incl. BTW)
  • Extra voordeel:

  • Aantal:  • Toevoegingen
    Persoonlijk kaartje €1.24


  • Voorraad: 16
  • Let op: bij voorraad 0 kun je bestellen, maar zal de levertijd langer zijn dan gebruikelijk.
Special Instructions


Tip een vriend(in)!


Proefdoos top-25 mousserend DGH
Proefdoos top-25 mousserend DGHProefdoos top-25 mousserend DGHProefdoos top-25 mousserend DGHProefdoos top-25 mousserend DGHProefdoos top-25 mousserend DGH
Proefdoos top-25 mousserend DGHProefdoos top-25 mousserend DGHProefdoos top-25 mousserend DGHProefdoos top-25 mousserend DGHProefdoos top-25 mousserend DGH

Algemene informatie:


Producenten:

Elisabetta Abrami, Villa, Cascina San Pietro, Serre, Malibràn, Bellaveder

Naam:

Top-25 mousserend De Grote Hamersma 2016

Kwaliteit:

Franciacorta DOCG, Prosecco Superiore DOCG, Trentodoc

Type:

Brut, Extra Dry, Extra Brut, Rosé Brut, Brut Nature

Bestelhoeveelheid:

Proefdoos met 6 flessen

Algemeen:

De Grote Hamersma is de meest uitgebreide wijngids van Nederland van de hand van Harold Hamersma. Harold Hamersma is Nederlands bekendste wijnjournalist. Hij is regelmatig te gast bij radio en tv en schrijft voor o.a. NRC Handelsblad en Het Parool. In De Grote Hamersma 2016 zijn veertien van onze mousserende wijnen opgenomen.

Van deze veertien wijnen zijn er vier opgenomen in de #ditgaatnietnaardeburen selectie van Harold Hamersma. Dit zijn de 100 allerbeste wijnen die dit jaar geproefd zijn voor De Grote Hamersma. Er zijn zo'n 8.000 wijnen geproefd zijn voor deze editie, dus deze selectie is echt de absolute top!

Hieronder vind je de verschillende beschrijvingen van de vier mousserende wijnen die zijn opgenomen in de #ditgaatnietnaardeburen selectie.

Benieuwd naar meer wijnbeschrijvingen van Harold Hamersma? Bekijk meer informatie over De Grote Hamersma 2016 op de website van Harold Hamersma.


Deze proefdoos bevat van elk van de hieronder beschreven wijnen één fles.


Serre Cuvée Valgrès Prosecco Valdobbiadene DOCG Extra Dry 'Rive di Combai' | 9+:

DGH 2016: "Het mooiste dat Serre te bieden heeft. Afkomstig van een eigen ‘Rive’ binnen het gebied, te vergelijken met een grand-cru status. Uitstekende wijn. Rijpe appel en perzik, verfijnde mousse, delicaat zoetje."


Malibràn Cinquegrammi Prosecco Valdobbiadene DOCG Brut | 9+

DGH 2016: "Cinquegrammi. Grammi-award. Werd tijdens het Proefschrift Concours verkozen tot Wijn van het Jaar. Vanwege zijn delicate droogheid (kom daar maar eens om bij Prosecco), zijn zuivere perenfruit en citrus (kom daar maar eens om bij Prosecco), zijn prachtige mousse (kom daar maar eens om bij Prosecco) en zijn fijnzinnige, langdurige en schone afdronk (kom daar maar eens om bij Prosecco). En nee, niet leverbaar voor € 4,99 met schroefdop."


Elisabetta Abrami Franciacorta Blanc de Noir Millesimato 2010 Extra brut | 9+

DGH 2016: "Een niet-budget alternatief voor Champagne. Maar een zekerder keuze voor wie in dit prijssegment zoekt. Daarin wil ‘de echte’ nog wel eens kortaf en kort door de bocht worden. Met strenge zuren en een harde mousse. Voor wie het aan durft Franciacorta te schenken en de hoon van ‘Gut, Prosecco’ te pareren. Prachtig, rijk geoutilleerde mousserende Italiaan. Van Elisabetta Abrami die toch al jaren zo op dreef is. Amandel op perzik. Abrikoos met zure room. Een blozende bloemigheid. Honing zonder zoet. Citrus met Toblerone-nootjes. Zeer fraai."


Villa Franciacorta Rosé Brut Millesimato 2009 | 9+

DGH 2016: "Voor wie rosé Champagne met jaartal overweegt maar terugschrikt van het prijskaartje. Rozengeur en maneschijn in het glas. In het gezelschap van bosaardbeien, luxe frambozen, een vermoeden van amandelspijs en een inbruisend zweempje lapsang-souchongthee. Vergeet u ook niet voor gezelschap te zorgen. Alleen zo’n fles leegdrinken lukt, maar is wel erg egoïstisch."


Cascina San Pietro Franciacorta Brut | 9

DGH 2016: "Fulmineren doe ik alleen tegen lelijke, smukkige, ongewassen budget-Prosecco. Deze Italiaan van chardonnay uit Franciacorta, het kwaliteitsgebied voor mousserende wijnen, juich ik toe. Fris, toasty, dynamisch, serene mousse en fijn van smaak."


Bellaveder Trentodoc Nature Riserva 2008 | 9

DGH 2016: "Vooruit, laat ik deze dan maar eens met een echte goede vintage Champagne vergelijken. Al loop ik dan het risico dat de jonge wijnmaker Luca Gasperinatti misschien gaat piepen. Hij maakt ‘unieke’ wijnen, zo meent hij. Heel bijzonder en buitengewoon smakelijk, zeker. Zeer beheerste mousse. Fijne notigheid. Milde jodiumtoets. Fris wit fruit. Droge marsepeinamandelspijs. Zoethoutzoetje. Verfijnd en minder pocherig dan menige vintage uit de buurt van Reims. En dat voor de prijs van een matige non-vintage Champagne."